Iš ko ir kaip kepamas šakotis? Kuo skiriasi šakotis nuo „baumkūcheno“? Koks buvo mėgstamiausias legendinės kunigaikštienės Barboros Radvilaitės desertas? Atsakymus į šiuos ir daugiau klausimų 5, 7 klasių mokiniai kartu su mokytojomis Danguole ir Lina sužinojo išklausę edukacinę programą „Šakočio kelias“. Mokiniai susipažino su skirtingų pasaulio šalių šakočio analogais, jų gaminimo ypatumais, panašumais ir skirtumais su tradiciniu lietuvišku šakočiu. Išgirdo legendą apie šakotį ir sužinojo, kodėl šakotis Lietuvoje tapo pagrindine vaišių stalo puošmena. Paragavę ką tik iškepto šakočio, išgėrę šiltos mėtų arbatos, pabendravę, mokiniai padėkojo už edukaciją, kuri įvyko ypatingu Advento laikotarpiu.
2019-12-17