Pamokų laikas:

  1. 8.30-9.15,
  2. 9.25-10.10,
  3. 10.20-11.05,
  4. 11.25-12.10,
  5. 12.25-13.10,
  6. 13.15-14.00,
  7. 14.05-14.50.

Pamokų tvarkaraščiai

Mes naudojame

Mus rasite

Dovanos Žemei

Nuostabus pavasaris palydi žiemą. Sveikinamės su grįžtančiais paukščiais. Jų su kiekviena diena vis daugiau ir daugiau. Pirmosios žibutės džiugina kiekvieno akį, o margaspalviai drugeliai mojuoja savo sparnais vis dar ir dar primindami – jau pavasaris.

Bene pati gražiausia kovo šventė – Žemės diena. Kiekvienais metais Žemės dieną paminime diskutuodami aktualiomis temomis. Žemėje gyvena žmonės, augalai, gyvūnai, nutinka daug katastrofų, su didele baime žvelgiame į karus. Žemė….Kokia ji trapi, o tuo pačiu labai galinga. Žmogus prieš ją – tik mažas vikšrelis, tačiau po truputį griaunantis tai, kas kūrėsi milijonus metų.

Šiemet Širvintų r. Gelvonų vidurinėje mokykloje dovanas dovanojome Žemei. Ne ta prasme, kad pakavome į dėžutes, rišome gražiais kaspinais, talpinome į šiugždantį popierių. Dovanojome savo išmintį, sportiškumą, pasiruošimą ekstremalioms situacijoms, žiūrėjome dokumentinį filmą apie emigruojančiuosius… į Lietuvą. „Graži mūsų Lietuva, tik gyventojai kiek liūdni, atrodo nelaimingi, tačiau žmonės gražūs, spalvingi savo emocijomis, skaniais valgiais, vaišingi, o ir mokytis čia galima įvairių profesijų“, – taip teigia žmonės, kurie atvyko gyventi į Lietuvą. Nevalingai pagalvoju, o gal mes patys kalti, kad nemylime savo krašto?

Kaip minėjau, savo protą ir išmintį dovanojome Žemei. Viktorinoje „Protų mūšyje“ dalyvavo 5- 8 bei 9-12 klasės. Na, reikia pripažinti, kad mokiniai jau gerokai primiršę mūsų lietuviškų gėlių pavadinimus, mąstymo užduotys tampa sunkios, o kai kurie gyvūnai nematyti. Tai rodo, jog mokinių pasaulėžiūra baigiasi telefonu bei kompiuteriniais žaidimais. Didelė programų kaita neleidžia sustoti ties paprastais dalykais. Ne visi mokinukai bus profesoriai, teisėjai, verslininkai, bet paprastus dalykus jie turi žinoti.

Puošėme savo palanges šiltnamukais. Įrengėme žaliąsias palanges. 5- 7 kl. mokiniai senuose stalčiuose sėjo įvairias sėklas, „ruošė daržus“. Stebėsime, kas gi užaugs…

Civilinės saugos varžybų metu mokiniai atliko sudėtingas rungtis: nešė vandens kibirus, bėgo per padangas, suoliukus, teko susipažinti su dujokaukėmis, nešė vienas kitą ant pečių. Sudėtingos rungtys, bet emocijos buvo galingesnės. „Šauktiniais“ pavadinome vyresnių klasių vaikinus, kurie savo greitį ir sumanumą parodė estafetėje.

Norisi gyventi gražiai ir švariai, tad tvarkėme aplinką, kėlėme inkilus, kad paukščiai savo vaikučius galėtų perėti naujuose „butuose“. Inkilų aplink mūsų mokyklą iškabinta bent 100. Ir visa tai – auksinių rankų meistro Kęstučio Stankevičiaus, kuris ne vieną mokinį išmokė ūkiškų darbų, dėka. Šią dieną Žemei dovanų tikrai pakako, nes buvome smalsūs, greiti, darbštūs. Manau, šias dovanas Žemė priims su malonumu.

Netradicinės pamokos – būdas motyvuoti. Šiose pamokose žavi nuoširdumas, paprastumas. Tai yra puiki proga pritaikyti žinias praktiškai. Belieka pasidžiaugti, jog šis mokymo procesas patinka mokiniams ne dėl to, kad jie šiek tiek gali laisviau elgtis, bet dėl to, kad jis kupinas įspūdžių.

Biologijos mokytoja Sondra Bartulienė

no images were found