Pamokų laikas:

  1. 8.30-9.15,
  2. 9.25-10.10,
  3. 10.20-11.05,
  4. 11.25-12.10,
  5. 12.25-13.10,
  6. 13.15-14.00,
  7. 14.05-14.50.

Pamokų tvarkaraščiai

Mes naudojame

Mus rasite

Kaip mes Velykas šventėme…

Seniau Velykos būdavo švenčiamos tris, keturias dienas. Laikydamiesi šios tradicijos, antradienį (balandžio 7 d.) bendrabučio gyventojai susirinko į būrį dar pratęsti Velykų šventės.  Į svečius užsuko Velykų bobutė ir Velykų kiškis su dovanomis.

Pagal Velykų papročius svarbu sužinoti kieno kiaušinis pats stipriausias. Čia labiausiai pasisekė Andriui Daraškevičiui. Jis vienintelis (iš dvidešimt) sugebėjo išsaugoti sveiką margutį, todėl  sėkmė lydės Andrių visus metus, jis bus stipriausias ir sveikiausias.

Seniau buvo tikima, kad kiaušiniui ridenantis žeme gyvybinė energija iš jo persiduoda žemei. Mes kiaušinius ridename nuo specialaus medinio lovelio ir varžėmės  kieno margutis  užkliudys daugiau kitų. Užkliudyti margučiai – ridenančiojo grobis. Kartais margutis užkliudydavo ir saldainį. Tiesa, didelio grobio niekam nepavyko susirinkti, bet po vieną kitą margutį ne vienas laimėjo.

Sunku patikėti, kad galima žaisti Margučių krepšinį. Bet toks turnyras įvyko. Geriausiai margučius į krepšį mėtė Irma Kanopkinaitė. Ji įveikė žymiausius bendrabučio krepšininkus. Tiesa, kiaušiniai buvo plastmasiniai.

Dar vyko margučių nešimo estafetės. Dalyviai turėjo įveikti ilgą bendrabučio koridorių, nešdami šaukštuose kiaušinius. Azarto buvo daug, vikriausi nešėjai išaiškinti, grindų valyti neteko.

Įdomus buvo Velykų kiškio pasiūlytas žaidimas. Reikėjo atspėti, kokie Velykų simboliai paslėpti krepšelyje: margutis, viščiukas ar zuikutis. Žaidėme ilgai, nes atspėjusieji gaudavo saldžius prizus.

Buvo nelengva nustatyti kieno kiaušinis ilgiausiai sukasi. Velykų bobutė pastebėjo, kad geriau margučius moka sukti berniukai.

Kadangi Velykos – gamtos atgimimo, prisikėlimo šventė, tad per ją ir mes  džiugiai  pajudėjom, patyrėm daug džiaugsmo ir šilumos.

Bendrabučio informacija

no images were found