Pamokų laikas:

  1. 8.30-9.15,
  2. 9.25-10.10,
  3. 10.20-11.05,
  4. 11.25-12.10,
  5. 12.25-13.10,
  6. 13.15-14.00,
  7. 14.05-14.50.

Pamokų tvarkaraščiai

Mes naudojame

Mus rasite

Žemės valanda

Kovo 20 d. minima pasaulinė Žemės diena. Šią dieną kiekvienas turėtume pagalvoti apie mūsų planetos problemas ir savo kasdienę veiklą, kokią ji įtaką daro mūsų planetai. Mūsų maži ir, atrodytų, nežymūs darbai – popieriaus ir elektros taupymas, langų ir durų sandarumas, vandens čiaupų sutvarkymas – padeda tausoti medienos išteklius ir elektrą, šilumą ir vandenį, kuriems pagaminti ar išgauti reikia daug energijos. Energijos, kuriai pagaminti naudojami riboti ir nuolat senkantys Žemės ištekliai.

Žemės diena mokykloje jau tapo tradicija. Pamokų metu mokiniai užsiima naudinga bei kūrybinga veikla. Šiemet naujove tapo mini konferencija „Aš esu atsakingas“ 5-8 bei 9-11 klasių pogrupiuose. Mokiniai susipažino ir supažindino kitus mokinius su Lietuvos augalais, gyvūnais, miestais, ekologiškomis kultūromis, aiškinomės, kas labiausiai teršia Žemę. Tos pačios grupės dalyvavo „Proto mūšyje“. Prieš kelias savaites buvo paskelbtas fotonuotraukų konkursas „Bundantis pavasaris“. Bundančio pavasario akimirkų sulaukiau nedaug, tikriausiai dėl to, kad vėl pasirodė žiema.

Netradicinės dienos metu vyko ir civilinės saugos pamokos. Jų metu mokiniai turėjo užsidėti dujokaukę, parodyti vikrumą nelengvose sportinėse rungtyse.

Po fizinės ištvermės reikalaujančių rungčių mokiniai galėjo atsipūsti dalyvaudami paskaitoje. Aplinkosaugos viceministras L. Jonauskas paskaitoje pasakojo apie Lietuvoje augančias ir klestinčias gyvūnų rūšis. Pagrasino pirštu, jog brakonieriavimas uždraustas, o už nusižengimus brakonierių laukia didelės baudos. Vėliau mokiniai atsakinėjo į klausimus, o L. Jonauskas „žarstė“ prizus. Labai paprastai, aiškiai buvo nusakytos baudos už rūkymą žvejojant. Nemažos, siekia iki kelių šimtų eurų.

Netradicinės ugdymo dienos pabaigoje klasėms buvo įteiktos padėkos, o konferencijos dalyviai apdovanoti prizais.  Pamokų metu mokiniai turėjo suprasti, jog su kiekviena diena mes prarandame po mažą plotelį sausos žemės, sunyksta kelios rūšys floros ir faunos, atsiranda kelios nežinomos ligos. Paskatinimas visiems – pamąstykime, ar mes to norime, ar prisidėsime prie planetos tausojimo?

Biologijos mokytoja metodininkė Sondra Bartulienė