Pamokų laikas:

  1. 8.30-9.15,
  2. 9.25-10.10,
  3. 10.20-11.05,
  4. 11.25-12.10,
  5. 12.25-13.10,
  6. 13.15-14.00,
  7. 14.05-14.50.

Pamokų tvarkaraščiai

Mes naudojame

Mus rasite

Bendravimas- mūsų stiprybė

Antuanas de Sent – Egziuperi teigė, jog vienintelė vertybė žemėje – žmogaus ryšys su žmogumi. Bendravimas yra ryšys, kai apsikeičiama mintimis, emocijomis, susipažįstama ir pasiekiama socialinio bendrumo. Kiekvienas žmogus su kažkuo bendrauja. Jeigu nėra bendravimo, tada žmogus negyvena tikrojo gyvenimo, jis paprasčiausiai egzistuoja.

Vaikų gyvenime labai svarbią vietą užima ryšys su aplinkiniais, nes vaikai, kaip niekas kitas, nori būti suprasti bei mylimi. Nuo to, kokią bendravimo patirtį įgys vaikai tėvų namuose, mokykloje, labai priklauso, kaip sėkmingai susiklostys jų gyvenimas. Todėl Gelvonų vidurinės mokyklos mokytojai, tėvai, klasių vadovai, administracija šiais mokslo metais daug dėmesio skyrė bendravimo ir bendradarbiavimo, tarpusavio supratimo, draugiškų santykių tarp mokinių ugdymui. Individualių pokalbių, seminarų, akcijų, renginių metu atsiskleidžia gerosios vaiko savybės, trūkumai.

Jau tapo tradicija kasmet prieš didžiąsias žiemos šventes aplankyti Širvintų socialinių paslaugų centro gyventojus, pasveikinti juos su šventėmis, palinkėti geros kloties. Tai viena iš mokykloje vykdomos akcijos „Ištieskime Gerumui ranką“ išraiškų. Mokyklos mokiniai nepamiršta ir savo seniūnijos garbaus amžiaus žmonių. Aplanko juos, įteikia dovanėles, pasveikina. Tokios akcijos žadina atjautos jausmą, moko bendrauti, dalintis šiluma su senais ir vienišais žmonėmis.

Ne paslaptis, kad labai dažnai vaikai mokykloje vietoj šilto bendravimo patiria patyčias, užgauliojimus. Smurtas nėra būdinga žmonių savybė, todėl turėtų sulaukti ryžtingo atkirčio. Smurto ir patyčių mažinimui mokykloje skiriama akcija „Draugauju aš, draugauk ir tu“. Akcijos metu vyko seminaras 6, 7 ir 8 klasių mokiniams „Bendravimo menas“. PPT psichologė Olga Gerviatovič mokė vaikus bendrauti ir bendradarbiauti, spręsti iškilusias problemas ir situacijas. Klasių auklėtojai vedė klasėse pokalbius tema „Mano klasė“. Vyresniųjų klasių mokiniai dalyvavo paskaitoje „Teisė būti saugiam“. Jos metu Širvintų policijos prevencinio poskyrio specialistė Ginta Čepienė supažindino mokinius su jų teisėmis ir pareigomis, komentavo ir gvildeno įstatymus, teisės aktus, apibrėžiančius mokinių teises, jų ribas bei netinkamo elgesio pasekmes. Daug dėmesio sulaukė popietė „Draugystės estafetė“. Jos metu 6-9 klasių mokiniai varžėsi įvairiose rungtyse, labai jaudinosi ir palaikė savo komandų narius. Po estafetės visi vieningai nutarė, kad nugalėjo draugystė. Akciją „Draugauju aš, draugauk ir tu“ vainikavo paroda „Draugystės knyga“. Kiekviena klasė sukūrė savo „Draugystės knygą“. Joje spalvingai, linksmai ir šmaikščiai reiškė mintis apie savo klasės draugus, draugystę. Išradingai apipavidalintos knygos sulaukė didelio visų susidomėjimo.

Pasibaigus kovo mėnesio renginiams, bendravimo ir draugystės tema nebuvo pamiršta. Balandžio mėnesį mokiniai buvo suburti akcijai „Tvarkinga aplinka – jauki aplinka“. Jos metu mokiniai tvarkė mokyklos ir miestelio teritoriją, grąžino aplinką. Bendras darbas, linksmas juokas ir jaunatviškas entuziazmas suartina jaunus žmones, užsimezga bendrumo jausmas.

10 klasės mokiniai šiais mokslo metais įsijungė į projektą „Auginkime vieni kitus“. Projektas buvo skirtas veiklai ir bendradarbiavimui su jaunesniais mokiniais. Gegužės mėnesio eigoje dešimtos klasės mergaitės vedė popietes 1-4 klasių mokiniams. Vaikai kalbėjo apie savo geriausią draugą, piešė, mokėsi apie draugus sakyti tik gerus žodžius. Ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus vaikai klausėsi mokinių tarybos narių skaitomų pasakų, patys jas sekė. O 5-6 klasėms mokinių tarybos nariai suorganizavo „Linksmąją karusėlę“.

Tai tik keletas epizodų iš viso didelio darbo, kuris yra atliekamas mokykloje, kad vaikai joje jaustųsi saugiai ir patys būtų draugiškai nusiteikę kitų atžvilgiu.

Gelvonų vidurinės mokyklos
vyresnioji socialinė pedagogė Anfija Bartkevičienė

 

no images were found