Pamokų laikas:

  1. 8.30-9.15,
  2. 9.25-10.10,
  3. 10.20-11.05,
  4. 11.25-12.10,
  5. 12.25-13.10,
  6. 13.15-14.00,
  7. 14.05-14.50.

Pamokų tvarkaraščiai

Mes naudojame

Mus rasite

Išvyka į Jaskaudžių kaimą

Vieną saulėtą gegužės dieną mes, Gelvonų vidurinės mokyklos pradinukai, išvažiavome į Jaskaudžių kaime esančias sodybas.

Pirmoji sodyba priklauso Daliai ir Valdui Radionovams. Aplinka labai graži, sutvarkyta. Ją supa nuostabus sodas, papuoštas dviem tvenkiniais, tilteliais, pavėsine, sūpuoklėmis. Labiausiai patiko maitinti žuvytes. Įmetėme duonos gabalėlį ir suplaukė visas būrys didelių ir mažų žuvelių. Supomės sūpuoklėmis, pavėsinėje kalbėjomės su sodybos šeimininku ir jo dukra. Šeimininkas tarnavo laivyne. Jis mums parodė ir papasakojo apie name esančius eksponatus. Tai gyvūnų galvų kaukolės, stirnų ir briedžių ragai, iltys. Didžiausią įspūdį paliko bebro kaukolė. Šeimininko dukra mus vaišino laimės sausainiukais. Jie buvo gražiai įpakuoti ir kiekviename buvo lapelis su palinkėjimu. Atsisveikinome su šeimininkais ir pasukome į kaimyninę sodybą.

Kitoje sodyboje mus pasitiko jos šeimininkas Rimantas Puzinas. Sodyboje labai įdomu, nes yra vėjinis malūnas. Įdomi jo įranga ir darbas. Antrame aukšte yra labai daug medinių skulptūrėlių vaizduojančių žmones, gyvūnus. Taip pat matėme daug senovinių rakandų, kai kurių net pavadinimų nežinojome. Šeimininkas apie viską papasakojo. Dar kitame name matėme daugybę lėlių. Lėles surinko arba pagamino sodybos šeimininkės Raimondos giminė. Kai kurios labai senos, todėl labai įdomios, nes dabar tokių lėlių niekas negamina. Sodybos aplinka papuošta akmenimis. Ant kiekvieno akmens yra kas nors išskaptuota. Mums šios skulptūros labai patiko. Padėkojome šeimininkui ir atsisveikinę išvažiavome namo.
Labai ačiū mūsų mokyklos direktorei O. Valančienei už autobusiuką ir rūpinimąsi šia išvyka. Dėkojame ir pradinių klasių mokytojoms Violetai ir Audronei.

Adomas Vaitonis, 4 klasės mokinys,

Ferdinandas Vaitonis, 2 klasės mokinys.

no images were found