Pamokų laikas:

  1. 8.30-9.15,
  2. 9.25-10.10,
  3. 10.20-11.05,
  4. 11.25-12.10,
  5. 12.25-13.10,
  6. 13.15-14.00,
  7. 14.05-14.50.

Pamokų tvarkaraščiai

Mes naudojame

Mus rasite

Turiningas mokslo metų užbaigimas

Karalienė vasara į mūsų jausmus, protus bei gyvenimus įsiveržė lyg uraganas. Pradėjome planuoti atostogas: kas Kanarų salose, kas Lietuvos gamtoje, o kai kas tiesiog savo kieme puoselėdamas savo aplinką.

Mokykloje vasaros gaiva jautėsi jau visas mėnuo. O kaip sunku mokiniams išsėdėti klasėse, pamokose, kai prieš save mato pavargusį ir sunerimusį mokytojo veidą. Sunerimusį, nes kiekvienas vaikas mums yra svarbus ir įdomus.

Planuojame veiklą, kuri būtų įdomi ne tik mokiniui, bet ir mokytojui. Juk tada gimsta turininga ir atsakinga veikla. Tad kimbame į darbus ir lekiame į gamtą. Vienos dienos stovykla, kurioje susirenka nei daug, nei mažai – 50 mokinių. Stovykla, kurioje prapuola visų metų pykčiai, ginčai, skamba juokas. Tinklinio varžybos, kuriose dalyvauja nuo penktoko iki solidaus amžiaus mokytojo. Saldi pergalė visus vilioja. Merginos pina vainikus, kulinarės verda pietus, o kai kurios palaiko kompaniją vaikinams, kurie žvejoja. Sveika ir įdomu.

Tradicija mūsų mokykloje tampa baidarių sportas. Jis populiarus ne tik mokinių, bet ir mokytojų tarpe. Kiekvienąkart pasirenkama vis kita trasa. Šiemet Širvintos upe plaukė įvairaus amžiaus mokiniai.

„Rieda mano ratai, nieko jie namato, skrodžiu orą ir visa krūtine alsuoju…“ – šūkis, kuriuo vadovaujasi mūsų dviratininkai. Važinėjimasis dviračiais – dar viena sporto šaka, kurią mielai renkasi mūsų mokiniai. Šįkart su dviračiais link Liukonių skriejo šeštokai. Ir vėl žaidimai, maudynės, skanūs pietūs gamtoje.

Pradinių klasių mokiniai turėjo vasaros stovyklą. Veiklos taip pat čia netrūko. Aplankė Jaskaudžiuose esantį muziejų, ponų Radionovų sodybą. Paskutinę dieną, prisijungus penktokams, aplankė Trakus, kuriuose laiko veltui nešvaistė, smagiai pramogavo: dalyvavo lobio ieškojime, Trakų pilyje šaudė iš senovinių ginklų.

Pagal COMENIUS projektą Jūratė Balukevičienė ir Daiva Taučiuvienė su keturiais mokiniais: Laurynu Liuiza, Laura Jatkauskaite, Viktorija Švedaite ir Rūta Daunoravičiūte, vyko į Estiją. Ten vyko projekto uždarymas, buvo aptarti veiklos rezultatai, išleista knyga.

Pagal COMENIUS projektą net 50 mokinių aplankė ir Žemaitiją. Čia mokiniai aplankė Šaltojo karo muziejų, kuris įrengtas buvusiame Sovietų Sąjungos balistinių raketų šachtiniame paleidimo komplekse. Taip pat aplankytas ir pirmasis kraštotyros muziejus Žemaitijoje – Baubliai.

Paskutinę mokslo metų dieną visi susirinkome pasidžiaugti pasiektais rezultatais ir užbaigti mokslo metus. Mokyklos kiemelyje tradiciškai sugiedojome mokyklos himną, mokiniams įteikėme pradinio bei pagrindinio išsilavinimo dokumentus, padėkojome labai gerai ir gerai besimokantiems mokiniams, nuleidome vėliavą.

Džiaugiamės, kad šie metai buvo kūrybingi, kupini įdomios veiklos, gerų rezultatų. Bet kad ir kokie būtume energingi ir stiprūs, poilsis taip pat reikalingas. Tad linkime įspūdingų vasariškų akimirkų bei laukiame sugrįžtančių su nauju kūrybiniu polėkiu.

Širvintų rajono Gelvonų vidurinės mokyklos
Metodinės tarybos nariai

no images were found