Pamokų laikas:

  1. 8.30-9.15,
  2. 9.25-10.10,
  3. 10.20-11.05,
  4. 11.25-12.10,
  5. 12.25-13.10,
  6. 13.15-14.00,
  7. 14.05-14.50.

Pamokų tvarkaraščiai

Mes naudojame

Mus rasite

Europos kalbų diena

 KALBA YRA BENDRAS MEILĖS RYŠYS, VIENYBĖS MOTINA, PILIETIŠKUMO TĖVAS, VALSTYBĖS SARGAS
(M. Daukša)

Rugsėjo 26-oji – Europos kalbų diena, kurią švenčia visa Europa. Europos kalbų diena siekiama parodyti, kaip ir kodėl daugiakalbystė yra viena iš didžiausių Europos vertybių, norima atskleisti, kaip kalbų mokymasis praturtina gyvenimą, suteikia naujų idėjų.

Spartėjant globalizacijai, nuolatos vyksta žmonių migravimas po skirtingas šalis, tad svetimos kalbos mokėjimas tampa privalumu. Kalbos atveria duris, daugiakalbystė įvairiose mūsų visuomenės srityse darosi vis paklausesnė. Europos piliečiai tampa vis mobilesni, tad dažnai dalį gyvenimo praleidžia toli nuo savo gimtos šalies. Gebėjimas suprasti įvairias kalbas ir būti suprastam yra kasdienio gyvenimo būtinybė. Maždaug pusė visų Europos gyventojų gali kalbėti kuria nors iš užsienio kalbų.

Ši diena buvo paminėta ir mūsų mokykloje. 6-10 klasių mokiniams buvo pasiūlyta sudalyvauti kalbų viktorinoje ir pasitikrinti savo žinias apie įvairias kalbas, o nežinantiems – buvo puiki proga daugiau sužinoti. Tad gražią penktadienio popietę, jau besibaigiant pamokoms, į anglų kalbos kabinetą sugužėjo klasių atstovai. Linksmai pasiskirstę į komandas, o šį kartą nusprendėme sudaryti jas mišrias, mokiniai bandė rasti teisingus atsakymus į 11 viktorinos klausimų. Laikas prabėgo greitai, mokiniai čia pat galėjo sužinoti teisingą atsakymą bei nuspėti būsimą rezultatą. Susumavus rezultatus, paaiškėjo, kad komandas vieną nuo kitos skyrė vos po vieną tašką. Tad tradiciniais rašikliais buvo apdovanoti visi dalyvavusieji. Beje, reikia paminėti, kad viktorinos klausimai ir atsakymai buvo suformuoti anglų kalba, tuo pasirūpino anglų k. mokytoja metodininkė Jūratė Balukevičienė, tačiau mokiniams tai netrukdė suprasti klausimų esmės ir visi užduotis suprato teisingai. Renginio pabaigoje, išklausę trumpo direktorės pavaduotojos ir rusų k. vyr. mokytojos Jūratė Stankevičienės komentaro ir palinkėjimo mokytis ne vienos užsienio kalbos, mokiniai pažiūrėjo nuotaikingą video siužetą iš Seimo rūmų, kurio metu mūsų seimo nariai turėjo šiek tiek pakalbėti angliškai (projektas „Kalbėkime drąsiai“). Buvo smagu.

no images were found