Pamokų laikas:

  1. 8.30-9.15,
  2. 9.25-10.10,
  3. 10.20-11.05,
  4. 11.25-12.10,
  5. 12.25-13.10,
  6. 13.15-14.00,
  7. 14.05-14.50.

Pamokų tvarkaraščiai

Mes naudojame

Mus rasite

Pradinukų išvyka

Netradicinio ugdymo pamoka Bagaslaviškyje

Po sėkmingai nuveiktų rudens darbų, Gelvonų vidurinės mokyklos pradinukai išsiruošė į Bagaslaviškį. Labai norėjome aplankyti kaimynystėje gyvenančius ūkininkus Janiną ir Liubomirą Vošterius. Mus maloniai pasitiko sodybos šeimininkas, kuris parodė žemės ūkio padargus, įvairią techniką, papasakojo apie šiame ūkyje auginamus linus. Vėliau visi suėjome į erdvią edukaciniams renginiams skirtą patalpą. Liubomiras Vošteris papasakojo apie linų sėmenų aliejaus naudą žmogaus sveikatai. Buvo menamos mįslės, prisimintas ilgas lino kelias. Už teisingai atsakytus šeimininko klausimus patys aktyviausi gaudavo po saldainį. Mokiniai buvo vaišinami avižiniais sausainiais, mat ūkininkai augina belukštes avižas, o jau sausainių skanumas…

Prie užkurto laužo šildėmės, vaišinomės savo atsivežtomis vaišėmis, ragavome pačios šeiminikės Janinos išvirtos košės.

Vaikų kolektyvo „Dagilėlis“ dalyviai prisiminė šventą Martyną, juk tą dieną baigdavosi ganymas. Piemenėliai vesdavo baltą ožį aplink beržą kviesdami kieman žiemą..

Nors oras ir nelepino šiluma, vaikai šoko ratelius, žaidė žaidimus, kartu pasikvietę ir sodybos šeimininkus. Laikas netruko prabėgti. Kupini naujų įspūdžių grįžome namo.

Esame labai dėkingi Janinai ir Liubomirui Vošteriams už tikrai įspūdingą edukacinę pamoką. Daug naujo pamatėme ir sužinojome. Mokinių ekskursija dalinai buvo finanasuojama iš mokyklos vykdomo projekto „Mokyklos formulės pliusas-sveikata“.

Manome, tokių netradicinio ugdymo pamokų vaikams reikėtų daugiau.

Gelvonų vidurinės mokyklos mokiniai ir mokytojos

no images were found