Pamokų laikas:

  1. 8.30-9.15,
  2. 9.25-10.10,
  3. 10.20-11.05,
  4. 11.25-12.10,
  5. 12.25-13.10,
  6. 13.15-14.00,
  7. 14.05-14.50.

Pamokų tvarkaraščiai

Mes naudojame

Mus rasite

Geografijos pamoka kitaip

Kitoje aplinkoje pamokos visada būna įdomesnės. Netradicinę pamoką pravesti kažkur kitur buvo mokytojos sumanymas, o mes, žinoma, visi pritarėme. Pasirinkome Vilniaus Europos namus todėl, kad ilgą laiką dalyvavome projekte „Europos dienoraštis“.

2014 m. gruodžio 2 d. buvome sutikti Europos namų darbuotojų, kurie aprodė Europos namų skaityklą, kuria gali naudotis užėjęs bet kuris vilnietis arba užklydęs svečias. Skaitykloje gausu informacijos apie Europos sąjungą, jos nares, pateikti žemėlapiai-atmintinės keliaujantiems po Europą. Euro įvedimo zonos, euro monetų pavyzdžiai, vaikams įdomūs žaidimai, kuriuose atsispindi Europos šalių vėliavos, piniginiai vienetai.

Vėliau buvome pakviesti į konferencijų salę, kur ir įvyko mūsų laukta pamoka apie Europos sąjungą, jos šalis, pinigus. Ne tik klausėme vadovės, bet teko atsakinėti ir mums patiems. Pasitikrinome savo žinias ir išgirdome daug naujų dalykų apie Europos Sąjungos būsimas nares, apie Šengeno erdvę, jos reikšmę keliautojams, kurie išsiruošia į turistines keliones Šengeno erdvėje. Pakartojome svarbiausias Europos datas, Šengeno taisykles ir jos sistemą. Vadovė papasakojo kaip priimami teisės aktai, kokios teisės aktų rūšys, ką Europos parlamentas veikia, kaip jis dirba, kokius priima sprendimus. Plačiau sužinojome apie ES teisingumo teismą, kaip jis dirba, kam atstovauja Europos ekonomikos ir socialinių reikalų komitetas. Išklausę paskaitą, turėjome atlikti testą, atsakinėti sekėsi gerai.

Po renginio dovanų gavome Europos Sąjungos atributų. Pamoka buvo ne tik sėkminga, netradicinė, bet ir labai įdomi. Po apsilankymo Europos namuose nusprendėme nuvykti į Katedros aikštę ir pasigrožėti eglute. Tai buvo itin turininga, graži kelionė.

Širvintų r. Gelvonų vidurinės mokyklos 10 klasės mokinė Laura Jatkauskaitė

no images were found