Pamokų laikas:

  1. 8.30-9.15,
  2. 9.25-10.10,
  3. 10.20-11.05,
  4. 11.25-12.10,
  5. 12.25-13.10,
  6. 13.15-14.00,
  7. 14.05-14.50.

Pamokų tvarkaraščiai

Mes naudojame

Mus rasite

„Atskrenda Kalėdos mums į širdis“

Širvintų r. Gelvonų vidurinė mokykla – mokymo įstaiga, kuri vienintelė rajone turi mokinių bendrabutį, kuriame gyvena 26 mokiniai. Bendrabutis – nėra vieta, kurioje galima tik pernakvoti ir mokytis. Tai vieta, kurioje auklėtiniai susipažįsta, mokosi bendrauti. Čia taip pat organizuojama daug įdomios veiklos, vyksta kultūrinis gyvenimas.

Prasidėjus Adventui, ėmėme rengtis laukiamiausiai šventei – Kalėdoms. Dažną vakarą, po pamokų ruošos, piešėme, karpėme, klijavome. Savo rankų pagamintais darbeliais papuošėme gyvenamuosius kambarius, koridorių, poilsio kambarį. Bendrabučio gyventojų sudaryta komisija nustatė, kad gražiausiai savo kambarį šventėms papuošė Deimantė ir Eglė. Už tai jos buvo apdovanotos.

Gruodžio 18 d. visi bendrabučio gyventojai ir auklėtojai susirinkome į kalėdinę vakaronę „Atskrenda Kalėdos mums į širdis“. Renginį pradėjo auklėtojas Sigitas Miknevičius. Jis palinkėjo visiems džiaugsmo, šilumos, sutarimo, ramybės. Po to laužėme kalėdaičius, dalijomės jais. Taip vieni kitiems reiškėme meilę, atlaidumą. Vaišinomės tradiciniais Kūčių valgiais. Kai kurie pirmą kartą paragavo aguonų pieno ir kūčios.

Ruošdamiesi vakaronei rašėme linkėjimus, kuriuos sudėjome į dėžutę. Vakaro vedančioji Evelina Dindaitė atvėrė ją. Buvo labai miela ir gera išgirsti gražius žodžius. Kai tuos žodžius sakai nuoširdžiai, jie įgauna stebuklo galią ir pildosi.

Kiek vėliau auklėtinių laukė linksmoji dalis – į vakaronę atvyko Kalėdų Senelis ir Nykštukas. Prasidėjo šventinis pasirodymas. Bendrabučio gyventojai šoko, dainavo, grojo, deklamavo savo sukurtas ir poetų eiles. Bendrabučio auklėtojai, kartu su Kalėdų Seneliu, įteikė dovanėles. Socialinė pedagogė Anfija Bartkevičienė perdavė organizacijos „Gelbėkit vaikus“ dovanas, kurios labai pradžiugino  ir už kurias nuoširdžiai dėkojame.

Pasivaišinę vaisiais, saldumynais, sultimis, dar valandą skyrėme burtams. Bandėme spėti ateitį ir likimą, ypač patiko burtai, susiję su meile ir vedybomis.

Ši vakaronė, kurią rengėme visi kartu, suteikė mums daug džiaugsmo ir šilumos, noro vėl sukurti šventę.

Širvintų r. Gelvonų vidurinės mokyklos
bendrabučio auklėtoja Rita Tonkevičienė

no images were found