Pamokų laikas:

  1. 8.30-9.15,
  2. 9.25-10.10,
  3. 10.20-11.05,
  4. 11.25-12.10,
  5. 12.25-13.10,
  6. 13.15-14.00,
  7. 14.05-14.50.

Pamokų tvarkaraščiai

Mes naudojame

Mus rasite

Ištieskime gerumui ranką

Gruodis –  mėnuo, kai grožimės šerkšnu pasidabinusiais medžiais, sniego patalu užsiklojusia žeme. Bet gruodis atneša pasikeitimų ne tik į gamtą, bet ir į mūsų sielas. Juk tai – advento mėnuo. Adventas – rimties, susikaupimo ir dvasinių apmąstymų metas. Tai laikas, skirtas kūnui ir sielai apvalyti. Palydėdami praeinančius metus, stengiamės suskaičiuoti savo gerus darbus ir laukiame artėjančių švenčių.

2014 m. gruodžio 15 d. mes, Širvintų r. Gelvonų vidurinės mokyklos mokiniai, kartu su mokyklos socialine pedagoge Anfija Bartkevičiene ir mokytoja Jūrate Mačiuliene  aplankėme Širvintų socialinių paslaugų centro gyventojus.  Vykdėme akciją „Ištieskime gerumui ranką“. Susitikimą su seneliais tikybos mokytoja Jūratė Mačiulienė pradėjo sveikinimu su artėjančiomis šventėmis. Savo sveikinimo žodį turėjo galimybę pasakyti ir mokiniai. Mūsų mokyklos vienuoliktokės suvaidino mini spektaklį „Ramybė, tikėjimas, meilė, viltis“. Keturios merginos įėjo su uždegtomis žvakėmis, kurios simbolizuoja ramybę, tikėjimą, meilę ir viltį. Kai žmonėmis ir jų veiksmais nusivylusios ramybės, tikėjimo ir meilės žvakės užgeso, įbėgo nuliūdusi ir išsigandusi mergaitė ir prašė žvakių neužgesti. Susijaudinusi Viltis pasakė, kad, kol ji gyva, galima uždegti ir kitas tris žvakes. Žvakės sušvito. Tai ženklas, kad mūsų širdyse niekada neužgęsta viltis, kad mes esame žmonės, galintys savo viltimi įžiebti tikėjimą, meilę ir ramybę.

Po spektaklio septintos klasės mokiniai deklamavo eilėraščius, o vienuoliktokės atliko kalėdines dainas. Visi jautė laukimą, švelnumą ir šventinę nuotaiką.

Adventinę popietę užbaigėme daina „Man palinkėki gerų Kalėdų“ ir palinkėjome gražių bei šiltų švenčių. Kai kurie seneliai susigraudino ir verkė, tačiau visi labai džiaugėsi mūsų apsilankymu, įteiktomis dovanėlėmis ir dėkojo.

Savo apsilankymo metu įžiebėme šventinės dvasios ugnelę ne tik senelių, bet ir savo širdyse. Širvintų senelių globos namuose lankomės jau trečią kartą ir mielai apsilankysime čia dar kartą kitais metais. Už suteiktą progą pasidalyti savo šiluma su įvairių likimų nuskriaustais žmonėmis nuoširdžiai dėkojame mokytojoms Jūratei Mačiulienei ir Anfijai  Bartkevičienei.

Didžiosios metų šventės dažnai priverčia sustoti, susimąstyti, ką visus metus darėme gerai ir ką galėjome padaryti geriau. Stengiamės visur suspėti, padaryti pačius reikalingiausius darbus ir dažnai pamirštame tuos žmones, kuriems mes išties esame reikalingi. Norėtume padėkoti tiems, kurie nėra abejingi silpniems, ir tiems, kurie padeda ir suteikia jiems reikalingą pagalbą.

Širvintų r. Gelvonų vidurinės mokyklos
11 klasės mokinė Brigita Samušytė

no images were found