Pamokų laikas:

  1. 8.30-9.15,
  2. 9.25-10.10,
  3. 10.20-11.05,
  4. 11.25-12.10,
  5. 12.25-13.10,
  6. 13.15-14.00,
  7. 14.05-14.50.

Pamokų tvarkaraščiai

Mes naudojame

Mus rasite

„Dagilėlis“ festivalyje

Rugsėjo 19 dieną, Gelvonų vidurinės mokyklos vaikų folkloro kolektyvas „Dagilėlis“ viešėjo Kaune. Buvome pakviesti į VII tarptautinį vaikų folkloro festivalį „Baltų raštai“, kuris Kaune vyksta jau 7 metus. Festivalyje dalyvavo apie 500 folkloro kolektyvų.

Ši graži ir prasminga šventė vyko tris dienas. Mokinai labai laukė šios kelionės. Jie pasidžiaugė, kad mokslo metai prasidėjo nuo gražios rudeninės šventės laikinojoje sostinėje, kur galėjome save parodyti ir  kitų pasiklausyti bei susidraugauti.

Šeštadienį mums nuvykus mus geranoriškai pasitiko organizatorė Gintarė, kuri mus globojo visą laiką. Mūsų pasirodymas vyko Kauno miesto „Kolpingo“ kolegijoje, kur savo programas bei veiklą pristatė ne tik vaikų kolektyvai iš Lietuvos, bet ir iš Baltarusijos, Latvijos ir Estijos. Buvom pakviesti į meninę akciją „Ženklo gelmė“, kurios metu vaikai keliose grupėse galėjo pasigaminti savo ženklą-iš metalo plokštelių, išsikerpant iš popieriaus, dažant su dažais atspaudimo būdu, pinant iš šiaudų, lipdant iš molio. Vaikai  susipažino su senoviniais stalo žaidimais, draugiškai žaidė su kitų kolektyvų vaikais.

Laikas neprailgo, dar pasivaikščioję po Kauno  senamiestį linksmi parvykome namo.

Manau ši kelionė tikrai patiko kolektyvo dalyviams, juk festivalio organizatorių ir buvo iškeltas tikslas vienyti baltų kultūros puoselėtojus, tęsiančius senuosius papročius, populiarinti baltų genčių tradicijas. Rengėjai tiki, kad jaunieji dainorėliai ir šokėjėliai nenustos domėtis baltiška kultūra, istorija, tautosaka ir folkloru. To ir aš,  kaip kolektyvo vadovė labai tikiuosi.

Gelvonų vidurinės mokyklos
Vaikų folklorinio
kolektyvo „Dagilėlis“ vadovė
Audronė Dabravolskienė

no images were found