Pamokų laikas:

  1. 8.30-9.15,
  2. 9.25-10.10,
  3. 10.20-11.05,
  4. 11.25-12.10,
  5. 12.25-13.10,
  6. 13.15-14.00,
  7. 14.05-14.50.

Pamokų tvarkaraščiai

Mes naudojame

Mus rasite

Ekskursija į Kauną

2016 m. birželio 2 d. mes, 8-12 klasių mokiniai ir mokytojos Daiva Taučiuvienė bei Jurgita Striškienė, vykome į Kauną. Kaune aplankėme Lietuvos aviacijos muziejų bei Istorinę Lietuvos Respublikos Prezidentūrą.

Lietuvos aviacijos muziejuje dalyvavome edukacinėje programoje ,,Kodėl skrenda lėktuvas?“ Edukacinio užsiėmimo tikslas – supažindinti dalyvius su Lietuvos aviacijos istorija, aviacine technika, propaguoti lakūno profesiją ir išmėginti savo jėgas pilotuojant virtualų orlaivį. Edukaciniame užsiėmime naudojamas muziejaus skraidymų imitatorius – orlaivio kabinos maketas su įdiegta valdymo bei programine įranga. Virtualių skrydžių programa leidžia pasirinkti orlaivio tipą, kilti ir leistis aerodromuose bet kurioje pasaulio šalyje. Treniruoklis skirtas susipažinti su orlaivio valdymo ypatumais, o patyrusiems „skraidūnams“ – pasitikrinti savo žinias. Programinė įranga leidžia keisti skrydžio sudėtingumą priklausomai nuo pilotuojančio asmens pasiruošimo. Programa buvo įdomi, informatyvi bei vaizdi, galėjome apžiūrėti įvairią skraidyti skirtą techniką.

Kiek atsipūtę ir pailsėję, patraukėme link Istorinės LR Prezidentūros. Prezidentūroje dalyvavome ekskursijoje ,,Prezidento rūmai“. Ekskursijos metu buvome trumpai supažindinti su Prezidento rūmų istorija, sužinojome, kas buvo šiame pastate prieš ir po Pirmosios Lietuvos Respublikos (1918 –1940), kuomet čia gyveno ir dirbo Prezidentai. Taip pat sužinojome, kur buvo Adjutanto kambarys, Audiencijų salė, Prezidento darbo kabinetas, Paskutiniojo Posėdžio kambarys, Prezidento ir jo šeimos gyvenamosios patalpos. Mums trumpai pristatytos Pirmosios Lietuvos Respublikos Prezidentų šeimos.

Istorinėje Prezidentūroje apžiūrėjome parodą „Inteligentų šeima Pirmojoje Lietuvos Respublikoje“. Parodą sudaro keturios ekspozicinės salės. Pirmojoje salėje atskleidžiamos svarbiausios inteligentijos savybės, supažindinama su šeiminio gyvenimo pradžia – vestuvėmis, antrojoje – vaikystės pasauliu, trečiojoje – buitimi, mada ir reklama, ketvirtojoje – laisvalaikiu ir įvairiomis pramogomis, romantika. Apsilankę parodoje sužinojome, kaip atrodė pirmieji elektriniai buities prietaisai, kuo puošėsi tėčiai ir mamos, kokius saldumynus mėgo jų vaikai, kur visa šeima vykdavo atostogauti.

Ekskursija į Kauną neprailgo ir buvo išties turininga. Jos metu sužinojome daugiau apie lakūnų profesiją, apžiūrėjome įvairią techniką, išgirdome daug naujų faktų, klausėmės įdomių gidų pasakojimų. Diena neprabėgo veltui.

Ekskursijos į Kauną dalyviai