Pamokų laikas:

  1. 8.30-9.15,
  2. 9.25-10.10,
  3. 10.20-11.05,
  4. 11.25-12.10,
  5. 12.25-13.10,
  6. 13.15-14.00,
  7. 14.05-14.50.

Pamokų tvarkaraščiai

Mes naudojame

Mus rasite

Mokytojų diena Gelvonų vidurinėje mokykloje

Spalio 5-osios rytą Širvintų rajono Gelvonų vidurinėje mokykloje į pamokas tradiciškai pakvietė skambutis. Tik šį kartą visi patraukė link fojė. Būtent čia prasidėjo netradicinė, šventinė diena, kurią organizavo dvyliktos klasės mokiniai ir jų auklėtoja Jurgita Striškienė.

Pirmąją pamoką vyko šventinė programa. Mokiniai ir šventės kaltininkai – mokytojai – žiūrėjo Vytauto Petkevičiaus apysakos „Sieksnis, Sprindžio vaikas“ motyvais pastatytą spektaklį. Spektaklyje vaidino dvyliktos klasės mokiniai: Juozas Karaciejus, Karolina Rutkauskaitė, Laurynas Liuiza ir Ingrida Ivanovaitė. Po trumpo, bet nuotaikingo spektakliuko dvyliktokė Jolita Samardokaitė pasveikino mokytojus su profesine švente, paskelbė pavaduojančių mokytojų sąrašą ir pakvietė visus į antrąją pamoką.

Kol vienuoliktokai pavadavo mokytojus ir vedė mokiniams pamokas, pedagogai taip pat turėjo mokytis. Pirmoji pamoka buvo lietuvių kalba ir literatūra. Šios pamokos mokytojos buvo Laura Jatkauskaitė ir Jolita Samardokaitė. Merginos pateikė mokytojams kūrybinių užduočių, kurias pastarieji įveikė gana lengvai. Po pirmos pamokos vykdyta vaisių ir daržovių vartojimo skatinimo programa, kurios metu mokytojai gavo po bulvę, morką ir obuolį.

Antroji pamoka buvo matematika. Matematikos gudrybių mokė Dovydas Rutkauskas, Laurynas Liuiza ir Svajūnas Čereškevičius. Jaunieji mokytojai negailėjo savo mokiniams skatinamųjų prizų – saldainių.

Po nelengvų pamokų vyko ilgoji pertrauka, kurios metu mokytojai buvo pavaišinti cepelinais ir kava su užkandžiais. Tai suteikė šventės kaltininkams daug džiaugsmo. Ilgosios pertraukos metu mokytoja Sondra Bartulienė pasveikino kolegas su švente, taip pat pasidžiaugė suaugusių mokinių pasiekimais. Besidžiaugiant ir beplepant pertrauka pasibaigė. Mokytojams prasidėjo technologijų pamoka.

Technologijų pamoką vedė Rimantė Gaidytė, Ingrida Ivanovaitė ir renginio fotografė Karolina Rutkauskaitė. Merginos mokė mokytojus gaminti kregždutes.

Po pamokų atėjo atsakingas momentas – egzaminas, kurio metu mokytojai buvo tikrinami, ar viską išmoko. Jo metu Laura Jatkauskaitė ir Jolita Samardokaitė kvietė pedagogus traukti bilietus su klausimais. Buvo ir laimingų bilietų, tačiau jų neprireikė, nes mokytojai atsakinėjo šauniai. Už teisingą atsakymą kiekvienas gavo po juodą kepurėlę ir suvenyrus, kuriuos dvyliktokai gamino padedami technologijų mokytojos Sondros Bartulienės.

Diena netruko prabėgti. Pamokos ir egzaminas parodė, kad mokytojai būna ne vien griežti ir reiklūs, santūrūs arba niūrūs, o mokiniai ne vien triukšmingi, tinginiai ir neklaužados… Šventė užbaigta Jolitos Samardokaitės posmais apie Mokytojo darbo prasmę ir vertę.

Jurgita Striškienė