Pamokų laikas:

  1. 8.30-9.15,
  2. 9.25-10.10,
  3. 10.20-11.05,
  4. 11.25-12.10,
  5. 12.25-13.10,
  6. 13.15-14.00,
  7. 14.05-14.50.

Pamokų tvarkaraščiai

Mes naudojame

Mus rasite

Lietuvos Futsal komandai – gelvoniškių palaikymas

Mūsų mokyklos 5 – 9 klasių mokinių žodyne atsirado naujas žodis – Futsal. Futsal arba salės futbolas – komandinė sporto šaka, futbolo atmaina, kuris yra žaidžiamas mažesnių išmatavimų uždaroje aikštelėje. Žaidimą sudaro dvi komandos po 5 žaidėjus (įskaitant ir vartininką), žaidžiama su specialiu kamuoliu, kuris yra mažesnis ir mažiau šoklus. Žaidimą sudaro 2 kėliniai po 20 minučių. Tai žaidimas, reikalaujantis greito mąstymo, staigios reakcijos bei aiškios žaidimo taktikos.

Sausio 27-29 dienomis pirmą kartą Lietuvoje vyko Europos salės futbolo čempionato (UEFA Futsal EURO) atrankos F grupės varžybos, kuriose dalyvavo trys komandos – Lietuvos, Andoros ir Prancūzijos. Komandos kovojo dėl vienintelio kelialapio į tolimesnes varžybas. Džiugu, kad futbolo federacija pasirūpino tuo, kad mokinių grupės galėjo stebėti atrankos varžybas nemokamai. Tokios progos nepraleidome. ERASMUS + tarptautiniame projekte Fairplay4EU dalyvaujantys mokiniai džiugiai sutiko šią žinią. Šio projekto veikla susijusi su futbolu, o vienas iš projekto tikslų yra susipažinti su nauja sporto šaka, tad dalyviams pasitaikė puiki proga pamatyti salės futbolo žaidimą gyvai. Ir dar tokio lygio!

Greitai subūrėme sirgalių komandą, mokiniai pasiruošė plakatų, vėliavėlių, ir sausio 26 dieną pirmoji grupė išvyko stebėti Lietuvos – Andoros komandų dvikovos. Visų Lietuvos futbolo aistruolių džiaugsmui mūsų komanda nugalėjo rezultatu 5-1. Patenkinti buvo ir mokiniai.

Sausio 29 dieną vykome stebėti lemiamų rungtynių su Prancūzijos komanda, kadangi abi komandos įveikė Andoros futbolininkus. Nugalėjusi komandą patenka į kitą etapą. Lietuviams būtinai reikėjo pergalės. Palaikyti Lietuvos komandos susirinko pilna „Siemens“ arena, daugiau negu 4 tūkstančiai aistruolių. Palaikymas buvo beprotiškas, atmosfera arenoje buvo fantastiška, tačiau, gaila, namų sienos nepadėjo ir lietuviams teko pripažinti prancūzų pranašumą, rezultatu 1-3.

Nepaisant pralaimėjimo, reginys buvo puikus. Mokiniai džiaugėsi, galėję apsilankyti tarptautinio lygio varžybose, pabūti tikrais Lietuvos patriotais, giedant Tautišką giesmę, būti dalele didžiulio sirgalių būrio, palaikyti Lietuvos komandą, pajusti sportinę dvasią ir azartą. Ir visi sutartinai kartojo, kad buvo labai smagu stebėti žaidimą ir kartu su visos arenos sirgaliais garsiai skanduoti Lie-tu-va.

Jūratė Balukevičienė,
projekto koordinatorė