Pamokų laikas:

  1. 8.30-9.15,
  2. 9.25-10.10,
  3. 10.20-11.05,
  4. 11.25-12.10,
  5. 12.25-13.10,
  6. 13.15-14.00,
  7. 14.05-14.50.

Pamokų tvarkaraščiai

Mes naudojame

Mus rasite

Edukacinė programa Anykščiuose

Širvintų rajono Gelvonų vidurinėje mokykloje vykdomas kredito unijos „Ūkininkų taupa“ finansuojamas projektas „Kas kraitelėje gyvena?“ Siekiant įgyvendinti projekto tikslus ir uždavinius, mokymo įstaigoje organizuojami seminarai, edukacinės programos mokiniams, tėvams ir mokytojams.

2014 m. balandžio 23 d. mes, projekto „Kas kraitelėje gyvena?“ koordinatorės Jurgita Striškienė ir Birutė Juzėnienė, organizavome mokiniams išvyką į Anykščiuose esantį Arklio muziejų. Vienoje iš Niūronių kaimo sodybų turėjome dalyvauti edukacinėje programoje „Puodynės, puodynėlės, molinukai“.

Atvykusiuosius į vietą pasitiko edukacinės programos vadovė Rita Vasiliauskienė (buvusi Gediminskaitė). Mums šis susitikimas buvo išties malonus ne tik dėl būsimos veiklos, bet ir dėl galimybės artimiau susipažinti su moterimi, kuri kilusi iš mūsų krašto ir kuri mokėsi mūsų mokykloje. Įdomu buvo išgirsti jos sėkmės istoriją, kelią iki dabartinės veiklos.

Prisiminimais apie Gelvonus ir pradėta edukacinė programa. Programos metu pristatytas vienas seniausių amatų – puodžiaus amatas. Sėdėdami jaukiame kambaryje, kažkada Niūronyse veikusios mokyklos klasėje, išgirdome pasakojimą apie molio kilmę, keramikos istoriją, apžiūrėjome išlikusius molio gaminius, kitų mokinius nulipdytus darbelius.

Teorinę programos dalį vėliau pakeitė praktinė. Dirbtuvėlėje mokėmės molio formavimo: kočiojimo, pjaustymo, atskirų detalių lipdymo, dekoravimo. Taip pat susipažinome su molio degimo būdais. Pats svarbiausias dalykas programos metu buvo tas, kad kiekvienas nusilipdėme molinuką.

Programos pabaigoje galėjome aplankyti Arklio muziejų, kitus čia dirbančius amatininkus, pasivažinėti arklio traukiamu vežimu. Laiką praleidome išties turiningai. Smagu, kad vykdomos programos, kurios ne tik teikia žinių, bet ugdo žmogaus kūrybiškumą, atpalaiduoja nuo visų rūpesčių ir teikia malonų bendravimą su savo krašto žmonėmis.

Jurgita Striškienė

no images were found