Pamokų laikas:

  1. 8.30-9.15,
  2. 9.25-10.10,
  3. 10.20-11.05,
  4. 11.25-12.10,
  5. 12.25-13.10,
  6. 13.15-14.00,
  7. 14.05-14.50.

Pamokų tvarkaraščiai

Mes naudojame

Mus rasite

Seminaras „Kuriu ir taupau“

Širvintų rajono Gelvonų vidurinė mokykla kasmet dalyvauja keliuose projektuose. Vienas iš jų – „Kas kraitelėje gyvena?“ Bendras šio projekto tikslas – mokyklos ir rajono kredito unijos narių bendradarbiavimas ugdant finansinio raštingumo supratimą per šeimos ir krašto tradicijas, skatinti finansinį / ekonominį švietimą mokyklos bendruomenėje.

Minėtu tikslu mokykloje buvo organizuojamas seminaras „Kuriu ir taupau“. Seminarą sudarė dvi dalys: iš anksto paruošti mokinių pranešimai ir susitikimas su lektorėmis iš Širvintų kredito unijos „Ūkininkų taupa“.

Pirmame seminaro etape mokiniai kartu su mokyklos direktore Ona Valančiene per ekonomikos pamokas kalbėjosi apie taupymo reikšmę, galimybes ir būdus, rinko medžiagą savo pranešimams. Vėliau sukauptą medžiagą susistemino ir parengė stendinius pranešimus paskirta tema.

2014 m. balandžio 29 d. į mokyklą atvyko Širvintų kredito unijos „Ūkininkų taupa“ direktorė Gintarė Subačiūtė ir specialistė Inga Perednikienė. Lektorės susitikimą su mokiniais pradėjo klausimu, ką pastarieji žino apie Lietuvos kredito unijas, jų veiklą ir pan. Paskaitos dalyviai gavo po lapą bei rašymo priemonę ir surašė viską, ką yra girdėję. G. Subačiūtė ir I. Perednikienė pasidžiaugė, kad mokiniai žino ne tiek jau mažai, kad yra pasidomėję.

Atstovės iš Širvintų kredito unijos papasakojo kredito unijų kilmę, kalbėjo apie tai, kiek jų yra Lietuvoje, kiek narių priklauso šiai įstaigai, kokiu būdu galima tapti kredito unijos nariu. Taip pat supažindino su „Ūkininkų taupos“ vykdoma veikla ir teikiamomis paslaugomis, galimybę kaupti tikslines pajamas, aiškino, kokiu būdu tai galima daryti.

Po paskaitos mokiniai atsakinėjo į lektorių užduodamus klausimus, už teisingus atsakymus gavo simbolines dovanėles. Atstovėms iš mūsų rajono kredito unijos taip pat buvo padėkota už malonų susitikimą ir naudingą informaciją.

Jurgita Striškienė

no images were found